Zoeken

Waarom jouw ademhaling zo fenomenaal belangrijk is.

Bijgewerkt op: 10 sep. 2021

“Wat is er nu zo bijzonder aan bewust ademen?” Gisteren had ik een feedback sessie met Thijs. We bespraken de verschillende stappen die ik tijdens een online training, over de blauwdruk van mijn toekomstige online training, geschreven had.

Het mocht allemaal wat enthousiaster vond hij… wat meer nieuwsgierigheid wekkend.

“Wat is nu zo bijzonder aan dat bewust ademen ?” Vroeg hij mij.


Dit ultieme ontegensprekelijke experiment geeft hetzelfde resultaat voor iedereen.

Ik stelde hem voor om de volgende 5 minuten niet te ademen… het ultieme experiment waarmee ik elke voordracht en workshop begin: “Ik nodig jullie uit om deel te nemen aan een kort experiment. Een experiment dat ontegensprekelijk is en bij iedereen werkt. Geen enkele uitzondering. Oud - jong, vrouw - man, dik - dun, arm - rijk…

Dit experiment geeft hetzelfde resultaat voor iedereen”. De deelnemers zitten dan meestal op het puntje van hun stoel. Heel benieuwd voor wat komen gaat en te popelen om deel te nemen… To