top of page
3.jpg

Ademen

ademsessie.png

katalysator

persoonlijke groei

van jouw

Als je integrerend ademen toevoegt aan jouw groeitraject, dan maak je exponentiële stappen.

Dat is logisch, want de adem toont zonder omwegen waar het niet stroomt én pakt het ook op datzelfde moment aan.

Wanneer je stress of andere negatieve emoties ervaart, gebeurt er iets met jouw ademhaling. Ze gaat zich verplaatsen, ze gaat versnellen en/of oppervlakkiger worden of in sommige gevallen stopt ze even. Ze verwijdert zich van de plaats waar de emotie gevoeld wordt.

Dat is een eerste reactie waardoor er minder pijn  ervaren wordt. Iets wat je vastzet, dat voel je niet. Je lichaam spant op en  pantsert als het ware die plaats in jouw lichaam voor het geval dat je nog eens een "klap" te verwerken krijgt. Als je vb liefdesverdriet voelt, dan zal je hartgebied niet meegaan in de adembeweging. In andere gevallen het buikgebied, het keelgebied... Elke niet geïntegreerde emotie zet zich vast dmv samentrekking van de spieren. 

Als deze ervaringen niet geïntegreerd worden, dan blijft dit gebied afgesloten van de adembeweging.

Hierdoor krijg je niet alleen een kleinere adembeweging die minder zuurstof genereert. 

Doordat het issue niet doorleefd werd, zal je in je leven dit thema ontwijken en ook niet de nodige vaardigheden ontwikkelen om dit in de toekomst op een constructieve manier te hanteren. Met betrekking tot dat thema kan je geen leiding nemen en ben je nog steeds slachtoffer. Als je hiermee niet aan de slag gaat, dan stagneert jouw groei. 

Integrerend

Een Ademsessie

"Me Time"

45 minuten
pure
Girl Relaxing
Ontwerp zonder titel kopie
Meditate at home
Breathe
Foto behandelingstafel

Een ademsessie duurt ongeveer 45 minuten

Het eerste gedeelte is een actief gedeelte. Je ligt op een behandeltafel waar je gedurende 30 minuten volgens een specifiek adempatroon ademt.  Door het observeren van de adembeweging krijg ik als coach informatie over de gebieden die je wel en niet doorleeft. Door aanraking, klank of gerichte aandacht brengen we de ademhaling naar een afgesloten gebied. Hierdoor kan het gebeuren dat de emotie die aan de oorsprong ligt opnieuw ervaren wordt. Dit is het punt waar de integratie kan plaatsvinden. Als ademcoach moedig ik je aan om deze keer wel te blijven ademen terwijl je de verbinding maakt met de emotie of de spanning zonder erin verstrikt te raken. Op die manier kan er ontspanning ontstaan en kan je lichaam ervaren dat het veilig is om de spanning los te laten. Er is een nieuwe hersenverbinding gemaakt die de oude kan vervangen.

Het tweede gedeelte is een passief gedeelte. Je mag nu relaxen. In dit gedeelte wordt dikwijls een bijzonder diepe vorm van ontspanning ervaren. De Alpha en Gamma golven van de hersenen zijn geactiveerd waardoor je ook toegang krijgt tot inzichten of creatieve oplossingen.  In sommige gevallen worden ook die gebieden die zorgen voor mystieke ervaringen geactiveerd.

Na de ademsessie is het belangrijk de volgende dagen veel water te drinken. Door actief te ademen komen ook toxines vrij. Het is belangrijk dat je voldoende drinkt om deze te kunnen afvoeren.

Twijfel je of coaching iets voor jou is? Of je een klik hebt met hoe wij werken? Boek dan een gratis sessie "Coaching Hoe? Zo!" en ervaar wat coaching (of een ademsessie) voor jou kan betekenen.

Time To Coach

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Bedankt om je aan te melden!

© 2021 by time to coach

Sociale Media

Contact

Sidonie Verhelststraat 7

B-9050 Gentbrugge

0473 820 158
griet@timetocoach.be

BTW : BE 0860.203.819

Rekeningnummer VDK : BE97 8902 4418 9649  

bottom of page